Bloggare som influencers

Varför skulle man inte blogga och påverka andra människor med sina texter? Det är bara att medge att en bloggare verkligen kan påverka sina läsare. Det är inte bara influencers som påverkar andra utan det gör även till synes harmlösa sportbloggare och friluftsbloggare. Alla gör det. Alla påverkar varandra och i synnerhet varje bloggare som lockar till sig återkommande läsare. Som exempel kan en äventyrsbloggare inspirera läsare att hyra komradio för att förgylla sitt äventyr ännu mera.

 

En influencer kan vara väldigt öppenhjärtig

Det är något att vara stolt över. Tänk att man kan skriva texter som andra människor gärna läser och inspireras av och gärna vill återkomma till för att läsa nya texter. Men det gäller att även känna ansvar inför uppgiften. Det gäller att inte uppmuntra andra till att göra saker som kan vara skadliga för dem själv eller för andra. Vissa influencers är verkligen öppenhjärtiga och berättar så personliga saker att många människor rodnar. Så öppen behöver man kanske inte vara men självklart är det roligare för läsaren att få veta sånt som är äkta och sant ur en annan människas liv.

 

En blogg oavsett ämne är som en slags dagbok, men en dagbok som är offentlig och läses av vem som helst. Det är viktigt att vara ärlig som skribent eller bloggare. För om man inte är det så blir man fort trött på skrivandet och det kan bli jobbigt att uppdatera. Det är ju självklart att det är ansträngande i förlängningen att upprätthålla en fasad som inte stämmer med vad man har på hjärtat.

Bloggaren blir en vän som man tycker att man känner

Självklart är allt i en blogg på sitt sätt alltid “fake”. Det beror på att man inte alltid kan säga precis allt som finns i ens hjärta. Det kan vara av utrymmesskäl eller för att man har så många motstridiga tankar och känslor inom sig att det kan vara svårt att hålla reda på alltsammans. Men någonstans i alltihopa växer det ändå fram en bild av kärnan hos bloggaren. Därför är det viktigt att ändå vara så ärlig och öppen som möjligt oavsett vilket ämne man skriver om.

Ta bara en friluftsblogg till exempel. Det blir fullständigt ointressant om personligheten inte får komma fram samtidigt som bloggaren berättar om sina friluftsäventyr. Det är just genom det personliga tilltalet som bloggarens hjärta, känslor och passion kommer fram och det i kombination med en intresseväckande berättelse om friluftslivets äventyr gör så det blir en inspiration för läsaren. Det är skönt att få följa med i en bloggares tillvaro om den förmedlar sin egen djupa känsla för ämnet. Att vara passionerat förtjust i att tälta och grilla korv över öppen eld är ju något som kan smitta av sig till läsaren. Och för läsaren kan det vara underbart att få komma bort till en helt annan värld än sin egen för en stund. Att få drömma sig bort från sin egen vardag som ibland kan vara mer eller mindre påfrestande kan vara precis det som behövs en regnig dag.

Back to Top
envy-blog