Driv en framgångsrik blogg

Många startar en blogg för att nå ut till en publik och berätta sin egen livshistoria. Men att driva en blogg kan också vara en affärsverksamhet, där bloggaren tjänar pengar på sitt arbete via reklam eller samarbete med företag. För att din blogg ska bli framgångsrik behöver du ha tålamod och lägga ner mycket arbete, särskilt i början innan du har fått många besökare per dag.

Som bloggare kan du behöva ha en egen arbetsplats om du inte kan arbeta ostört hemma, eller om ditt företag har börjat bli större och du behöver ett bättre kontor där du kan hålla möten och ta in konsulter. Med ett kontorshotell i Stockholm får du stora möjligheter att välja ett bra läge där du kan driva din bloggverksamhet. Hos Helio jobbar du jämsides många andra tillväxtbolag, vilket ger dig möjlighet att nätverka och hitta nya affärsmöjligheter.

Inkomst via internet

Helena drömde om att få inkomster via internet och valde då att starta en blogg. Via olika marknadsföringsknep och nätverkande med andra som drev bloggar växte hennes eget besökarantal. Till en början tjänade hon inte så mycket pengar men hon lärde sig mycket. Hon provade sig fram och skrev om brudmode samt kom så småningom in på ämnet astrologi. Med hjälp av annonser via Facebook Ads kunde hon öka sin besöksstatistik för ett av inläggen med 172 %.

För att driva en framgångsrik blogg behöver du ha koll på regler kring reklam och hur mycket du bör skatta för dina inkomster. Bloggaren Kissie nådde stora framgångar med sin verksamhet men tvingades också böta 160 000 kronor då hon inte redovisat sina intäkter och förmåner. Hon hade fått ta emot skönhetsprodukter från olika företag och sedan gjort reklam för dem, samt därefter inte redovisat förmånerna i sin deklaration.

Ett unikt perspektiv

Anders Engström blev intresserad av insekter som födokälla år 2013 då han läste en rapport från FN om framtidens mat. Han startade då den första bloggen i Sverige om matlagning baserad på insekter. Nu ser han fortfarande på den ovanliga födan som en potentiell succé på marknaden. För att göra verklighet av sin dröm planerar han nu att starta eget inom insektsnäringen. I början kanske det inte kommer att bli superpopulärt menar Anders Engström, men han ser långsiktigt på affärsidén.

Back to Top
envy-blog