Tjäna pengar på bloggen

Är du intresserad av att börja blogga eller vill du bara hitta ett enkelt sätt att tjäna extra pengar? Idag använder sig tusentals av människor bloggar för att nå ut till andra människor, men även för att göra reklam eller kanske skriva sponsrade inlägg för pengar i gengäld. Har man inte drivit en blogg tidigare kan det kännas klurigt att komma igång och även om man kanske inte blir stenrik över en natt, så är tillvägagångssättet ändå väldigt enkelt.

För att komma igång med att tjäna pengar på sin blogg behöver man naturligtvis börja med att starta upp en. Visst kan det gå bra att bara skriva om sin vardag och sitt liv, men vill man bli stor inom bloggvärlden och tjäna mycket pengar kan det vara smartast att ha en speciell nisch, t.ex. en blogg om mat, resor, mode eller kanske en blogg om snygga peruker. Genom att nischa sig får bloggen en stadigare grund och lockar även till sig människor med samma intresse som du. Förhoppningsvis leder detta till att du får fler återkommande läsare än folk som endast går in på bloggen, för att därefter lämna den lika snabbt.

Hur du presenterar dig på bloggen är minst lika viktigt. Företag som betalar bloggare för att få synas på deras sidor vill att deras annonser ska finnas på sajter som ser professionella och seriösa ut. Det spelar egentligen inte så stor roll om du använder dig av en egen domän eller om du skriver från en bloggportal. Bloggportaler är oftast enklare för nybörjare och är dessutom kostnadsfria, men med en egen domän kan det vara lättare att skilja sig från mängden.

Så gör du

Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill tjäna pengar på sin blogg. I listan nedan hittar du de vanligaste alternativen.

1. Bloggportal – vissa bloggportaler erbjuder sina bloggare pengar för att använda sig av portalen. Det brukar främst handlar om att få en och annan annons på sin blogg och för varje klick en läsare gör, så får du som bloggare betalt.

2. Sponsrade inlägg – ett sponsrat inlägg är ett bra sätt att tjäna extra pengar, men man bör se upp. Du bör endast skriva ett sponsrat inlägg om du själv kan stå för informationen som du kommer skriva ut och aldrig välja samarbeten där inlägget kan skada din trovärdighet eller vara oetiska.

3. Sälja annonsplats – att sälja annonsplatser själv ger bra betalt, men kräver också en hel del arbete. Detta är dock något som man endast kan lyckas med om man har många besökare och sidvisningar på sin blogg. Ett företag vill bara betala för att verkligen synas, eller hur?

4. Hör av dig! Visst kan man själv gå på jakt efter företag. Välj ut företag som du tror kan vara intresserade av din blogg och hör av dig till dessa för att se om de är intresserade. Det kan t.ex. handla om något så enkelt som att lägga in en länk om skönhetsartiklar eller nya tuggleksaker för hundar från en nyöppnad djuraffär.

Back to Top
envy-blog