Bloggportalen lever än

Det var längesedan som bloggportalen var på allas läppar, men den lever faktiskt ännu och publicerar regelbundet nya uppdateringar.

Bloggportalen startades år 2005 av medieprofilen Sigge Eklund och har via ägande av Aftonbladet Nya Medier gått till att idag drivas av Twingly. Vägen må ha varit snårig men lever gör den alltså fortfarande.

Den fungerar fortfarande som en alldeles utmärkt ingång till den svenska bloggosfären, särskilt för den som är intresserad av personliga berättelser och betraktelser. Men det handlar inte bara om dagböcker och livsberättelser. Det är en lättnavigerad sida som delat upp tiotusentals svenska bloggar i ganska specifika kategorier. Det innefattar bland mycket annat: journalister och media, svenskar i utlandet, mat och dryck, föräldraskap och barn, prylar, reklam och tv, språk, bibliotek, foto och konst, politik och samhälle. Ja ni förstår, det finns knappt något intresse som inte finns representerat.

Ännu ett tecken på att ryktet om bloggarnas död är grovt överdrivet.

För den som bloggar är den därför ett utmärkt sätt att komma i kontakt med andra likasinnade, och för den som är sugen på att hitta nya bloggar att läsa fungerar den som, ja, en bra portal. Din nya favoritblogg kanske väntar strax bakom nästa klick.

Back to Top
envy-blog