Utveckla bloggen

Om du har en blogg vill du självklart att den ska vara givande för både dig själv och dina läsare. Att blogga är roligt, men tar också mycket tid. Oavsett om du vill utveckla din blogg för att kunna tjäna pengar på den eller för att skapa en bättre blogg för att få kommunicera med fler personer, finns det några tips att ta till.

Våga vara objektiv

Det första som du behöver göra för att utveckla din blogg är att våga analysera din sida med objektiva ögon. Då du lagt ner mycket tid och känsla i den, så kan det vara svårt att inte vilja ha kvar allt. Bloggen blir lätt en förlängning av dig själv och att förändras är jobbigt. Ett tips är att be ett par vänner att kommentera din blogg och be dem om råd om hur du kan förbättra den. Be dem om hjälp en och en i taget, så påverkar de inte varandra och det blir också lättare för dig att fatta ett eget beslut för vad som behöver förändras. Du bör inte fråga om det är något som du borde förändra på bloggen, om vad du ska förändra – då blir det lättare för dem att våga kritisera bloggen och komma med bra råd. Kritik är inte roligt, men ingen idrottare har vunnit OS-guld utan att vara villig att utsätta sig för tränarens råd för att kunna förbättra sina prestationer – och det gäller mycket i livet.

Bra innehåll

Det som du främst behöver fokusera på för att utveckla din blogg är innehållet – du måste skapa bra material som är intressant för dina besökare. Ett bra sätt är att ge dina besökare kunskap och DIY-artiklar (do-it-yourself). Om du har en trädgårdsblogg kan du göra en längre bloggpost som med text och bild visar hur man bygger en fågeldamm, en vacker rabatt eller ett växthus. Du kan börja artikeln med att visa vilka varor som du köpt på Buildor – de har allt du behöver för både hem och trädgård – och sedan steg för steg berätta hur man på egen hand skapar en vacker rabatt eller bygger ett växthus. Blogger som visar hur man ska göra något, som hjälper läsarna med lösningar på vardagsproblem, är bloggar som besökare kommer tillbaka till. Det spelar nästan ingen roll vad din blogg handlar om, hundar, hälsa, löpning, historiska kläder eller dykning, du kan alltid skriva intressant fakta och ge råd som dina läsare har nytta av. Om din blogg handlar om ett litet och smalt ämne, som historiska kläder, kan du visa hur man kan sy kläder själv eller hur man kan hitta skräddare som syr historiskt inspirerade kläder; om du skriver om hundar kan du göra en djupdykning i hundförsäkringar och hjälpa hundägare att skaffa rätt försäkring utifrån behov. Ju mer du hjälper dina läsare, desto fler besökare kommer du att få.

Back to Top
envy-blog