Bloggen – en inkomstkälla

Om du tycker om att skriva och kommunicera kan du använda en blogg på många olika sätt: för att förmedla tankar och kunskap, berätta om ditt liv och kommunicera med både gamla och nya vänner, men också använda den som en inkomstkälla. Idag finns det många som faktiskt har eget företag via en blogg och kan jobba med den på hel- eller deltid. Men vad behöver du egentligen göra för att få inkomst på din blogg?

Bloggen – en frihet

Att kunna få inkomst via en blogg innebär mycket frihet. Du kan arbeta hemifrån, från ett kontor eller på stranden i Thailand – bara du har tillgång till uppkoppling. De bloggare som kan leva heltid på sin blogg, ser inte bloggen som en rolig sak, utan tänker på den som ett företag. Om du börjar arbeta med din blogg hemifrån, så kan det vara klokt att hyra kontor i Stockholm när den börjar ge inkomst – då kan du både få hjälp och inspiration av andra företagare. En inkomstbringande blogg innebär förvisso mycket frihet, men för att du ska få inkomst på den kan du inte skriva om vad du vill, utan du måste ge besökarna kunskap som är intressent och relevant.

Bli en expert

De bloggar som ger inkomst handlar inte om allt – då kommer bloggen bara försvinna i massan -, utan de bloggarna är expertsidor. De som besöker dig är vanliga människor, därför kan du utgå från både dig själv och andra i din omgivning när du börjar arbeta med bloggen. Vilka slags bloggar brukar du återkomma till och varför? Vilka slags artiklar tycker du är värda att dela med andra? Du kommer då att upptäcka att de bloggar som du tycker är bra – och som har många besökare – är bloggar som ger kunskap. Om du ska resa till Rom, så kommer du troligtvis googla på Rom och gå in på någons blogg för att få tips utifrån dina intressen. Som bloggare måste du tänka på samma sätt.

Innehållet

Det är enkelt att starta en blogg, men svårt att göra något stort av den. Om du vill få inkomst på din blogg behöver du lägga ner mycket arbete på den. För att kunna få inkomst på din blogg behöver du många besökare – ju fler desto bättre. Dina besökare klickar på annonserna och det kan ge dig inkomst på olika sätt. Hur många besökare du får beror på ditt innehåll – kvalitet och aktualitet. För att få läsare behöver du skriva om saker som är relevant för andra människor, sådant som de har nytta av i sitt vardagsliv.

Om du bloggar om att spela piano, så är det intressant för dina besökare att både få lära sig om instrumentet piano, men också att få filmer som lär ut hur man spelar en viss låt. Att skapa artiklar och filmer som steg för steg visar hur man ska göra något, allt från att spela piano till att så solrosor, är artiklar som besökare både kommer dela och återkomma till. Besluta dig först för vad du ska bli expert på, fördjupa dig sedan och skapa kvalitativt bloggmaterial.

Back to Top
envy-blog