Bloggtips vid idébrist

Det är roligt att ha en blogg och få dela tankar, kunskap och bra länkar; få kommunicera med personer som du både känner IRL, men också få nya vänner online. Men ibland är det svårt att ständigt komma på nya inlägg och även bloggandet kan kännas tröttsamt ett tag – och samtidigt vill du ju ha kvar bloggen. Vad kan du göra då?

Hitta nya synvinklar

Ett bra sätt att få liv i din blogg är att se ditt bloggämne från en ny synvinkel. Om du bloggar om inredning och visar bilder på hur man kan förändra sitt hem på smarta sätt, så kan du försöka göra något nytt av det. Du kan blogga om hur olika caféer har valt att inreda eller hur mycket man kan göra helt gratis. För att hitta inspiration så kan du försöka vända på ditt ämne.

Hitta nya ställen

Att göra en helt ny aktivitet, om så bara i sin egen stad, kan göra skillnad. Besluta dig för att hitta på något nytt en gång i veckan och blogga om det. Om du tänker att du skulle vilja börja cykla, så gå till en sportaffär och köp en cykel och se mer av din stad. Om du ibland tänker att du skulle vilja flytta, så gå till en bra fastighetsbyrå i Stockholm och gå på deras husvisningar – hitta nya ideér och en ny bostad! Testa nya restauranger och sporter. Du kan hitta inspirerande ideér till din blogg där du minst anar det.

Gästbloggare

Ett bra sätt att både få nytt material, länkar och nya läsare är att ta in en gästbloggare. Det innebär att du ber en annan bloggare att skriva ett inlägg på din blogg. Den bloggaren kommer då också självklart skriva att den skrivit på din blogg – vilket kan ge dig fler läsare. Genom att ta in gästbloggare ibland så behöver du inte alltid komma på bra bloggposter själv. Du kan behöva betala en gästbloggare och inläggen börjar från 50 kronor och uppåt.

Engagera dina läsare

Utan dina läsares engagemang blir bloggandet ganska tråkigt. Försök att engagera dina läsare. Du kan göra undersökningar om olika saker inom ditt ämne. Om du skriver om hästar, så kan du göra en undersökning om vilken som är dina läsares favorithästsport eller hästras. Det ger dig också en fingervisning om vilka ämnen som intresserar läsarna. Du kan också be läsarna att besvara frågor i kommentatorsfältet. Du bör satsa på öppna frågor, alltså frågor som kräver mer än ett ja eller nej. Om du har en reseblogg kan du fråga hur mycket de tänker kring miljö och sitt resande. Då kommer besökarna skriva mer utförligt och även kommunicera med varandra. Din blogg blir alltså lite av en portal, och läsarna kommer att tycka att det är intressant att gå in på den en extra gång bara för att se om någon har besvarat deras kommentar.

Back to Top
envy-blog