Att hålla koll på bloggtrender

Det går minst sagt snabbt i bloggosfären, precis som det gör överallt i dagens samhälle. Ämnen och snackisar dyker upp och försvinner på bara några timmar och för den som driver eller har ambitionen att driva någon typ av aktualitetsblogg kan det vara svårt att hänga med.

Ett grundläggande verktyg för att hålla koll på de globala trenderna är Googles trendblogg. Hos dem kan du får reda på allt från senaste tidens mest populära söktermer till mer långsiktigt giltiga trender, trendbrott och mycket mer.

Men med tanke på den hastighet med vilken trender kommer och går idag är kanske det viktigaste att man står pall och vågar följa den linje man har i sitt skrivande. Att våga tro att man själv bidrar till att upprätthålla eller gå i bräschen för en trend, om än i det lilla.

Om det är någonting vi är noggranna med att understryka så är det vikten av tålamod, att inte ge upp trots att man skriver inlägg som inte särskilt många läser och fortsätta sin strävan mot att bli bättre. Det är så man vinner i det långa loppet. Många bäckar små som det brukar heta.

Back to Top
envy-blog