Brainstorming för bloggare

Har du varit med om att du fått slut på idéer om vad du ska skriva om? Ett topic cluster kan beskrivas som en form av brainstorming för bloggare. Det är en metod som gör det enklare att hitta ämnen att skriva om. Det finns ett antal verktyg på nätet som kan hjälpa dig med detta, men det går också att göra “analogt” på egen hand.

I grund och botten så handlar det om att ta det huvudämne man tänkt skriva om och hitta angränsande ämnen, eller frågeställningar som anknyter till det och som kanske kan användas för separata inlägg. Ett bra sätt att komma på saker att skriva om helt enkelt.

Den typen av brainstorming har potentialen att generera inlägg för ganska lång tid framöver samtidigt som det hjälper till att nischa din blogg djupare in i det ämnesområde du rör dig i i ditt skrivande.

Ett annat bra knep som är lite mer trubbigt för att hitta ämnen att skriva om är att på ett väldigt enkelt sätt använda sig av Google. Du påbörjar helt enkelt en sökning med det huvudsakliga ämnesordet och tittar på den lista av sökord som Google automatiskt genererar i sökfältet. Du får på det sättet ett hum om ungefär om vad människor söker efter i anknytning till det du skriver om. Lite som att blöta tummen och hålla upp den i vinden för att avgöra åt vilket håll det blåser.

Det finns många fler sätt att komma på idéer, kanske sitter du på en som är ännu bättre?

Back to Top
envy-blog