Blogg i den statliga televisionens regi

För den som är intresserad av bloggar som behandlar ämnen som har anknytning till de program som finns på SVT så kan vi rekommendera deras egen bloggportal. Här finns allt från bloggar med matrecept till såna som behandlar utrikes- och inrikespolitik. Att följa deras bloggar blir alltså ett sätt att få ordentlig valuta för sina licenspengar.

Inte minst är det ju melodifestivaltider när detta skrivs. För den som är intresserad av att få expertkommentarer, läsa skvaller och senaste nytt kring nästa deltävling så finns det en blogg som behandlar också detta.

På bloggen som drivs av Öppet Arkiv kan man läsa om de senaste programmen och klippen som läggs ut där.

OS står inför dörren och då passar det bra att få senaste nytt av SVT:s sportblogg. Olympiska Spelen kommer med säkerhet att dominera stora delar av nyhetsflödet under den tid det pågår. Inte minst med tanke på de spänningar som existerar mellan Nord- och Sydkorea respektive USA.

Också SVT:s interaktiva avdelning driver en blogg. Här kan den lite mer nördigt intresserade hänga med i nyheter kring utvecklingen av SVTplay och Edit och mycket annat. Bloggen är av lite mer teknisk karaktär.

Susannes Skafferi är bloggen är för den som är intresserad av recept. Här går att inhämta tips om vegetarisk matlagning, hur man lagar till en söndagsstek och allt däremellan.

Så, få valuta för era licenspengar genom att också följa SVT:s arbete via deras blogg. Glöm inte heller bort att även Sveriges Radio har en bloggportal, också den med ett brett utbud av bloggar som behandlar olika ämnen som är intressanta för samtiden. Här finns bloggar som behandlar saker som formel 1 till musik.

Back to Top
envy-blog