Hur får du många följare till din blogg?

Med ett i stort sett övermättat medieklimat och miljontals människor världen över som konkurrerar om varandras tid, hur ska man egentligen gå tillväga för att skaffa sig många prenumeranter till sin blogg?

Det enkla svaret är att för att höras över sorlet så måste du skrika över det. De flesta som bloggar spenderar timmar på att formulera sina bloggposter samtidigt som de lägger ner mycket lite tid på att promota texterna när de väl är publicerade.

När du publicerat en bloggpost är det lätt att tänka att nu kan du äntligen pusta ut, arbetet är över. Det är tyvärr fel. Att skriva och publicera bloggposter är bara det första steget av många. Det är vad du gör efter att du lagt upp din text som utgör din chans att särskilja dig från mängden.

Många gör misstaget att tro på den felaktiga premissen att publiken kommer om man bara förser dem med högkvalitativt innehåll. Det är såklart inte helt fel, dåligt innehåll har mycket liten attraktionskraft, men det är en mindre del av sanningen än vad de flesta är beredda att hålla med om.

De flesta som driver populära bloggar skulle argumentera för att arbetet med en blogg till största delen består av promotion. Det är en långsam process som innebär att man gör lite reklam här, postar ett litet inlägg där, kommenterar någon annanstans och så vidare. Publik för det du skapar kommer att ackumuleras långsamt men säkert beroende på hur ihärdig du är med den delen av ditt arbete.

Ta för vana att varje gång du publicerar en bloggpost investera gott om tid i att göra reklam för den. Om du inte gör det kan du lika gärna förlika dig med tanken att du är ägare av en döende blogg. Sök dig till forum som handlar om ditt intresseområde, nätcommunityn, och grupper i sociala medier som pratar om ämnen som är relevanta för dig.

Placera dina texter i en kontext som passar dem. Med det som en del av din strategi kommer du med enträget arbete att hitta en publik som uppskattar dina texter.

Sammanfattningsvis: producera så högkvalitativt innehåll som du bara kan utifrån dina passioner, men glöm inte bort det ibland tråkiga arbetet som följer. Ha tålamod och låt de små succéerna växa till någonting större.

Back to Top
envy-blog