Intressanta bloggämnen

Det kan vara svårt att komma på ett bra vinkel på en blogg. Om en blogg är för allmän, så är det svårt att få läsare. Om du också önskar tjänar pengar på din blogg, så är bloggämnet än viktigare. Du ska nu får tips på hur du kan tänka kring bloggar och bloggämnen.

Varför ett särskilt ämne?

Varför ska du blogga om ett särskilt ämne, istället för att blogga om allt! Om du bloggar om allt så kommer ju alla hitta något intressant att läsa och komma tillbaka, eller hur? Det är faktiskt precis tvärt om. Tänk lite på hur det är när du själv ska handla. Om du är intresserad av att köpa ett par bra sportskor, så kommer du att gå till en sportaffär. Om du tränat mycket, så går du helst till ett löplabb där du vet att personalen kommer att kunna ge dig goda råd. Du köper inte sportskor för att springa ett maraton på ett varuhus. Det samma gäller bloggar. Om du fördjupar dig inom ett särskilt ämne, så kommer läsarna dels att komma ihåg det, men, än viktigare, tycka att de fick relevant kunskap. Det finns så många bloggar på nätet, så du måste vara smart för att kunna stå ut från mängden och få läsare.

Vilket ämne?

Vilket ämne ska du då välja? Det klokaste är att välja ett ämne som du är duktig på och sedan fördjupa dig inom det. Om du tycker om att anordna kalas, så skulle du kunna fördjupa dig inom ämnet Baby Shower – en relativt ny företeelse i Sverige där man håller en fest för mamma och det ofödda barnet. Om du då skriver om roliga och intressant saker som man kan köpa, som en blöjtårta, och sedan ger tips på vad man kan göra på en Baby Shower, så kommer du att få återkommande besökare på bloggen.

När du väljer ämne måste du tänka på två saker: dels vad du själv kan – annars blir det jobbigt att hela tiden behöva läsa in sig på ett nytt ämne och läsarna kommer också snart se igenom det – dels vad inte så många redan skriver om. Även om du är duktig på smink, så kan det vara oerhört svårt att slå dig in på sminkbloggornas marknad. Du måste alltså också tänka på att ämnet inte ska vara överhettat. Om du tycker om att resa, så måste du nicha dig mycket för att google ska hitta dig. Om du har varit mycket i Spanien, så kommer ändå inte din blogg komma upp bland de första när någon söker på Spanien. Om du däremot kan mycket om att åka tåg i Spanien, så kan du ha större chans. Ett tips kan vara att söka på de ord som du själv vill skriva om och se hur mycket som kommer upp. Ju mer som kommer upp, desto större konkurrens. Även om det inte står mycket om ett ämne, som t.ex. att resa med tåg i Spanien, så finns det troligtvis många som ändå är intresserade av den informationen. Lycka till!

Back to Top
envy-blog