Publicera e-böcker med hjälp av din blogg

Det finns många sätt att tjäna pengar på sin blogg, men ibland kan det kännas som att sätten och tipsen är fler än kronorna som verkligen kommer in på kontot. Det finns en uppsjö av bra bloggar och att lyckas stå ut från mängden och verkligen få följare är svårt. Det vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg är via annonsintäkter och annonsintäkter kräver många följare – i alla fall om bloggen ska ge inkomst. Men annonsintäkter är inte det enda, eller nödvändigtvis det bästa sättet att tjäna pengar på en blogg. De stora bloggarna som lever på att blogga, skriver inte bara roliga eller intressanta blogginlägg, de säljer nästan alltid någon slags produkt, vanligtvis en e-bok.

 

Du har kanske 10 000 följare, men måste ändå gå upp till ett lönearbete på måndag morgon. Om du drömmer om att din blogg ska bli inkomstbringande behöver du ta några aktiva beslut. En blogg som ger inkomst kan både vara en delinomst, men med hårt arbete också din huvudinkomst. Om du står med massa lån, undrar hur mycket som kommer att finnas kvar på kontot i slutet av månaden eller undrar ”hur mycket kan jag låna?” är det dags att satsa på allvar. Du måste investera både tid, tankekraft och kanske pengar. För att bloggandet ska bli ett företagande måste du ha något att sälja, och för att kunna sälja något behöver det finnas en efterfrågan som riktiga människor är villig att betala pengar för. Det finns många som gärna läser en roligt blogg, men sedan händer det inget mer.

 

Vad skriver du om? Vad är det för kunskap som du har som dina läsare tycker om? Skriver du om teknik, smink, djurvård eller hur man ska renovera gamla hus? Tänk noggrant igenom vad läsare efterfrågar och vad du kan bidra med för att underlätta andras liv.

Använd din kunskap, bl.a. dina blogginlägg och bilder, och skriv en e-bok. Att skriva en bok kan låta mycket svårt, men det du ska göra är egentligen att skriva längre blogginlägg om ett ämne som du redan besitter mycket kunskap i – och skapa en bok av det. Det finns många böcker och bloggar som ger goda tips. Be någon vän korrekturläsa boken. Tänk också på att boken inte behöver vara jättetjock. Det är bättre med kvalité än kvantitet.

Det finns många tjänster som hjälper dig att publicera och skapa en webbshop på din hemsida. Du behöver oftast inte göra något mer än att klistra in en länk – programmen och tjänsterna är så användarvänliga att man inte behöver kunna programmera, designa en hemsida eller något liknande.

När dina läsare sedan läser din blogg, så kan de också beställa en e-bok med en fördjupning av ditt ämne. Du kan också lägga upp din bok till försäljning på Amazon, Adlibris och andra boksajter. Det är också möjligt att sälja tryckta böcker via Print On Demand. PoD innebär att boken trycks när en köpare beställer den – du behöver alltså inte trycka böcker i förväg. Det finns billiga tjänster som hjälper dig hela vägen – vissa rent av gratis.

Back to Top
envy-blog